Vertti ja Viivi tarkkoja Salon 56. ampumakisoissa

9.7.2024

ESA:n Vertti Jauhiainen ja Viivi Kemppi osuivat tarkasti Salon 56. ampumakisoissa 6.-7. heinäkuuta. Kisojen kärkeä hätyytelleillä Vertillä ja Viivillä parhaimpina tuloksina oli yhteensä yksi kakkossija ja kaksi nelossijaa. Kisat ammuttiin vaihtelevassa ja haasteellisessa säässä.

Vertti onnistui kiilaamaan kakkossijalle kovien ampujien väliin miesten sarjan makuukisassa tuloksella 618,0. Kisan voitti Lauri Syrjä (Asikkalan Ampumaseura) ja kolmanneksi sijoittui Suomen olympiaedustaja Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura). 3×20 laukauksen asentokisassa Vertti suoriutui finaaliin ja sijoittui finaalissa hienosti neljänneksi.

Viivi sijoittui kovatasoisessa naisten 3×20 laukauksen kisassa finaalin neljänneksi. Viivi ampui peruskisassa hyvän tuloksen 584, joka riitti peruskisan neljänteen sijaan. Finaalin voittajaksi tähtäsi Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Marianne Palo.