Tiedotteet

Tiedoteet

Jos tarvitset viranomaisia varten Todistus aktiivisesta ampumaurheluharrastuksesta tai Todistus ampumaharrastuksen jatkumisesta, ota yhteyttä ampuma-asekouluttajaan. Seuran asettama ampuma-asekouluttaja on Jorma Hyrkkänen, 0503644288, jo.hy@hotmail.com. Ampuma-asekouluttaja tarvitsee tietoa harrastuskertojen määrästä. Ampumapäiväkirja on hyvä tapa osoittaa harrastuneisuutta..

Seurapaita

Seuran logolla varustettuja T-paitoja tilataan lisää kysynnän mukaan. Hankintaa hoitaa Jussi Suoknuuti, 040 911 27 47, jussisuoknuuti(at)gmail.com Tiedustelut hinnasta ja kokonumeroista Jussilta.

Jäsentiedote 2017

Etelä-Saimaan Ampujat ry. ilmoittaa toiminnastaan seuran kotisivuilla osoitteessa www.etela-saimaanampujat.net. Seuran ilmoitus lehtenä toimii Etelä-Saimaa. Tapahtumista, kilpailuista ja ratavarauksista tiedotetaan ko. suorituspaikan ilmoitustauluilla. Voit kysyä myös seuran toiminnasta puheenjohtajalta, johtokunnan- ja jaostojen jäseniltä.

Ampumaratojen harjoitusvuorolistat näkyvät radoilla ja seuran kotisivuilla. Jos radalla ei ole vuorolistan mukaista käyttöä voi tilaa käyttää muutkin käyttäjäryhmät. Ensisijainen käyttöoikeus on vuorolistan mukaisella käyttäjä-ryhmällä. Kilpailu tai jokin muu ennalta ilmoitettu tapahtuma ohittaa vuorolistan mukaisen käyttövuoron. Tapahtumista tulee ilmoittaa ko. radan ilmoitustaululla riittävän ajoissa sekä sopia käyttövuoron omaavan ryhmän kanssa poikkeuksellisesta radan käytöstä.

Radoilla tulee noudattaa LPR:n kaupungin laatimia toimintaohjeita ja turvallisuutta aseiden käytössä. Havaittavista puutteista ja väärinkäytöksistä radalla tulee ilmoittaa LPR:n kaupungin liikuntatoimistoon, ESA:n johtokunnalle tai urheilutalon infopisteen henkilökunnalle.

Urheilutalon ampumaradan lukitusjärjestelmä on sähköinenavainjärjestelmä, joka tallentaa tapahtumat kulunvalvontaan. Tauluhuoneen ja salin ovet pidetään lukittuna. Seuran jäsenet voivat lunastaa avaimia infopisteestä 10 € maksua vastaan. Avaimen käyttöoikeutta voidaan rajoittaa tai estää LPR:n urheilutalon henkilökunnan tai ESA:n johtokunnan toimesta.

Urheilutalon kulunvalvonta tapahtuu tallentavalla kameravalvonnalla, tarvittaessa yhteys urheilutalon henkilökuntaan. Hissin ja pyöröportin koodin saa johtokunnan jäseniltä.

Sisäampumaradalla saa ampua SAL sääntöjen mukaisilla ilma-aseilla (ei suur-nopeusilma-aseilla) ja .22 kaliberin ruutiaseilla, lyijyluoteja. Tutustu radan käyttö- ja turva-ohjeisiin.

Ensimmäistä kertaa radalle saapuessasi sovi opastus taululaitteiden käytöstä ko. jaoston puheenjohtajan kanssa.

Seuralla on ilma-aseita, joita jäsenet voivat käyttää sisäampumaradalla. Ilma-aseluodit jokainen käyttäjä hankkii itse esim. paikallisesta urheiluliikkeestä.

Alle 15-vuotias saa ampua radoilla vain holhoojan tai ohjaajan valvonnassa. Seuran 15-18 v. jäsen saa ampua radoilla vain seuran vuoroilla.

Sisäradan käyttäjältä seura perii ratamaksua 3 €/päivä yli 18-vuotiailta tai vaihtoehtoisesti 30 €/kalenterikuukausi etukäteen maksettuna. Tällöin harjoituskertojen määrä on rajaton. Alle 18-vuotias on vapautettu sisä-ratamaksusta. Käytä harjoitteluun kilpailuissa käytettyjä tauluja. Käyttäessäsi seuran ilma-aseita pyydä opastusta jaostojen jäseniltä. Käsittele ilma-aseita ja kaukoputkia huolellisesti. Kuljetettaessa asetta sisällä tulee varmistaa, että aseen sulkulaite on auki, eikä ase ole vireessä. SAL:n sääntöjen mukaan jos aseella ei ammuta, pitää turvalippu olla ilma-aseen piipun läpi. Epäkuntoisesta ilma-aseesta aina merkintä lapulla tai maalarinteipillä aseen runkoon.

MERKKAA AINA NIMESI, RADALLE SAAPUMIS- JA POISTUMISAIKA TAULUSUOJASSA OLEVAAN KÄYTTÄJÄKIRJAAN JA SUORITA MAKSU SEINÄSSÄ OLEVAAN LIPPAASEEN.

Sisäratakaudella (01.09 – 31.04) urheilutalon käyttöä valvotaan kulunvalvonta-järjestelmällä ja käyttäjäkirjamerkinnöillä.

Kesällä ESA ei maksa urheilutalon sisäampumaradan käyttövuokraa. Yli 18 v. seuran jäsen voi suorittaa LPR:n kaupungin määrittelemän käyttömaksun infopisteeseen kesäaikaisesta sisäradan käytöstä. Seuran ilma-aseet eivät ole jäsenien käytettävissä kesäaikana ilman johtokunnan erillistä lupaa. Alle 18 v. seuran jäsen ei saa käyttää sisäampumarataa ilman holhoojan tai ohjaajan valvontaa kesäaikana.

Urheilutalon remontti alkaa keväällä 2018. Seura tarvitsee väistötilat vuosiksi 2018-2019. Kaikki seuran omaisuus täytyy viedä pois urheilutalolta ennen vuoden 2018 alkua. Jos sinulla on tiedossa sopivat tilat ilma-aseradalle ja varastolle, ota yhteyttä seuran puheenjohtajaan.

Ulkoratakaudella (01.05 – 31.08) toimimme myös Muukossa, jossa on 50 m:n pienoiskivääri- ja vapaapistoolirata sekä hirvi-, luodikko- villikarju-, ja 25 m:n pistoolirata.

Ensimmäistä kertaa radalle saapuessasi sovi opastus taululaitteiden käytöstä ko. jaoston puheenjohtajan kanssa.

Ulkoradoilla ei peritä käyttömaksua. 50 m-, pistooli- ja villikarjurataa voi käyttää maanantaista perjantaihin päivittäin klo 08:00 – 21:00, lauantai ja sunnuntai 10:00 – 18:00. Ulkoratojen käyttöaikoja tulee noudattaa tarkasti, ampumaratojen käyttöoikeus perustuu myönnettyihin ympäristölupaehtoihin. Ratojen puomin ja taulusuojan avaimen voi lunastaa rahastonhoitajalta 50€ maksua vastaan.

Hirvi- ja luodikkoradoilla seuran harjoitusvuorot ilmenevät ratojen ampumasuojien seinillä olevista harjoitusvuoro listoista.

Jäsenmaksut ovat vuonna 2017 aikuisilta 50 €, nuorilta alle 18 vuotta 30 €. Säilyttääksesi jäsenyytesi voimassa, maksa jäsenmaksusi eräpäivään mennessä. Olipa maksutapasi mikä tahansa, mainitse maksaessasi viitenumero. Pankkisiirto tai maksupäätteen kuitti on tosite maksetusta seuran jäsenyydestä.

Jos seura ei saa maksusuoritusta jäsenmaksusta, siirtyy maksamaton jäsen odottavien saatavien listalle kalenterivuodeksi. Seura ei lähetä ”karhulaskua” maksamattomille jäsenille, vaan pudottaa jäsenen pois jäsenrekisteristä, ellei maksusuoritusta ole tullut seuran tilille kalenterivuoden aikana. Samalla maksamaton jäsen menettää jäsenyyden seurassa.

Ilmoita yhteystiedoissasi tapahtuneet muutokset jäsenrekisterin hoitajalle puh. 0505427812 tai sähköpostilla jorma.ant@hotmail.com Näin varmistat postin perille tulon (esim. Urheiluampuja-lehden).

Seura järjestää 4.-5.3.2017 Willimiehen ilma-asekisan, 20.-21.05.2017 ”Ukko-Pekka” 50m kiväärikilpailut ja Willimiehen pistoolikisan kesällä Muukon ampumaurheilukeskuksessa. 2.-3.9.2017 seura järjestää AM-kilapilut 25 ja 50 m pistoolilajeissa. Mikäli sinulla on halua ja mahdollisuutta osallistua toimitsijatehtäviin ko. viikonloppuna, ota yhteyttä seuran johtokunnan jäseniin tai seuran sähköpostin kautta esa@etela-saimaanampujat.net. Toimitsijatehtäviä löytyy kaikilta osa-alueilta. Tarkista, että tuomarikorttisi on voimassa. Seura korvaa tuomarikoulutuksen kustannukset.

Seuran juhlavuosi lähestyy. Etelä-Saimaan Ampujat täyttää joulukuussa 2020 100 vuotta. Johtokunta suunnittelee seuran historiikin kirjoittamista juhlavuoden kunniaksi. Seuran jäsenten muistot ja vanhat valokuvat on hyvin arvokas materiaali. Jos sinulla on tietoa seuran historiasta, voit ottaa yhteyttä puhelimitse seuran puheenjohtajaan Pekka Hulkoseen puh. 050 536 31 24 tai tiedottajaan Olga Wolkoffiin puh. 0407578086, voit myös lähettää materiaalin seuran sähköpostiin esa@etela-saimaanampujat.net tai postitse seuran osoitteeseen

Etelä-Saimaan Ampujat ry.
Sollinpellonkatu 25
53300 LAPPEENRANTA

Myös historiikin kirjoittajan paikka on vielä auki.

Johtokunta

ESAn logo

Etelä-Saimaan Ampujat ry

Olga Wolkoff
(wolkoff@wwnet.fi)
Päivitetty: 18.01.2017 08:48